Elfelejtette a jelszavát?
Controlled quality - no. 1 on the market

Munkaerő-toborzás menete

Az Exact Systems erejét az emberek adják. Olyan alkalmazottakat keresünk, akik elkötelezettségükkel, nyitottságukkal, és kreativitásukkal hozzá tudnak járulni a nagyszerű eredmények eléréséhez, valamint a vállalatunk gyors fejlődéséhez.

A munkaerő-toborzás folyamata az Exact Systems-nél két fő lépésből áll:

1. lépés: a jelölt pályázati anyagának áttekintése

Azzal kezdjük a jelöltek kiválasztását, hogy áttekintjük a pályázó dokumentumait. A jelöltek jártasságát és képesítéseit értékeljük abból a szempontból, hogy összeegyeztethetőek-e a közzétett munkaerő-toborzási anyagban rögzített követelményekkel.

2. lépés: Elbeszélgetés

Azok, akiknek a pályázati anyagát a legjobbnak értékeltük, állásinterjúra hívjuk be az adott fiókirodánkba. Az elbeszélgetés során képet kapunk a jelölt jártasságáról, ismereteiről, tapasztalatairól, idegen nyelvtudásáról ​​(amennyiben a munkakörhöz szükséges) és érdeklődési köréről. Ugyanakkor a jelölt is bővebb információkat szerez az Exact Systems-ről, valamint arról az állásról, amelyre konkrétan jelentkezett. Rendszerint két ilyen elbeszélgetést tartunk.
Mindegyik állásinterjú gyakorlati résszel is kiegészül, amely során a jelölteket megkérjük, hogy töltsék ki a megfelelő teszteket, hogy ellenőrizni tudjuk a jelölt rátermettségét arra, hogy egy adott munkakört ellásson, valamint lássuk a manuális készségeit.
A jelöltek toborzására vonatkozó információkat itt találja.